niedziela, 8 czerwca 2014

Letnia sałatka ze szpinaku i truskawek w balsamico




Ciekawe i niecodzienne połączenie szpinaku z truskawkami w prawie vinegrecie z balsamico. Słońce dogrzewa, więc do jedzenia tylko na lekko. I zdrowo koniecznie, bo  jak ostatnio ostatnio szef rzucił "komplement", że od kilku tygodni "w miarę"  (?!?!?!) dobrze wyglądam, to postanowiłam nieco złapać koloru na blade lico, więc pozdrawiam niedzielnie z ogrodu pachnącego piwoniami i truskawkami i zapraszam na sałatkę :))
 PS. Sory, że ten talerz tak w trawie, ale koc zupełnie nie komponował się kolorystycznie :P Powiedzmy, że to taki nowy design :P

  • garstka młodych, małych liści szpinaku
  • garstka truskawek
  • kilka łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego (tylko balsamico, bo to on nadaje specyficzny smak sałatce)
Prościej być nie może, czyli liście szpinaku umyć, osuszyć, na to pokrojone na ćwiartki truskawki, orzechy i polać wszystko balsamico wymieszanym z oliwą. 

L.P

2 komentarze:

  1. Lubię takie najprostsze a jednak wirtuozy wśród sałatek, Twoja jest śliczna i na pewno smakuje wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń