wtorek, 26 sierpnia 2014

Soczysta pierś z kurczaka z patelni z suszonymi pomidorami i mozarellą

 
W ubiegłym tygodniu otrzymałam paczkę od firmy Knorr z zestawem produktów do przetestowania. Hasło akcji nader frywolne: "Soczyste piersi? To możliwe!"  :D. Gdy zobaczyłam zawartość przesyłki najpierw chciałam wziąć na pierwszy ogień kostkę bulionową z czosnkiem i pietruszką, ale kuchara zmienną jest i w końcu stanęło na zwykłej rosołowej zastosowanej w połączeniu z oliwą jako marynata do kurczaka. Kostka zawsze kojarzyła mi się jako podstawa bulionu, ale jak się okazało ma szersze zastosowanie. Mięso przy takim sposobie zamarynowania jest  rzeczywiście soczyste i aromatyczne. Robi się szybko, także jest to świetne rozwiązanie dla studentów, kiedy trzeba zrobić sobie obiad w przerwie między zajęciami, a mama nie dała "słoika" :p Jest szybko, prosto i smacznie. Poniżej efekty testów.

  •  2 piersi z kurczaka
  • 1 kostka rosołowa Knorr
  • 1 kulka mozarelli
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka bułki tartej
Kostkę rozetrzeć z  oliwą i natrzeć kurczaka. Smażyć  około 15 min, obracając co jakiś czas. Pomidory i mozarellę pokroić w drobną kostkę, połączyć ze sobą dodając bułkę tartą.Tak przygotowany farsz ułożyć na mięsie. Na patelnię wlać kilka łyżek wody jednocześnie ją przykrywając. Całość odparować przez 30 sekund, aby farsz się zagrzał. Podawać z ryżem i warzywami. Smacznego!









Wpis zawiera lokowanie produktu.


Przy takiej pogodzie musi być coś pobudzającego :)



L.P

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz